Memur Maaşlarına Yapılan Zam Belirlendi.

Haber Giriş : 31 Mayıs 2003 05:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Maaşlarına Yapılan Zam Belirlendi.
Cumhuriyet tarihinde memurlarla devlet arasında ilk kez yapılan toplu görüşmeler sonuçlandı. Toplu görüşmeye katılan Konfederasyonlarımızın, 2003 yılında yapılacak zam, sosyal ödenekler ve özlük haklara ilişkin hiçbir konunun gündeme getiremediği açıklamaya göre memurlara bu yıl brüt 100 milyon zam yapılacak. Ayrıntı için tıklayın.

Memurlara yapılan 100 milyon liralık brüt zamma ilişkin görüşlerinizi Forum bölümünde yer alan Memur maaşları kategorisinde dile getirebilirsiniz. Ayrıca anketimize katılmayı unutmayınız.

Memurlara brüt 100 milyon zam yapılmasına rağmen, zamlar bu yıl Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 75 milyon olarak ödenecek. Ancak oluşan brüt 25 milyon liralık farklar Ocak ayında ödenecek.

Yapılan açıklamayı değerlendirecek olursak:
1-Konfederasyonlarımız 2003 yılında yapılacak zammı gündeme getirememiştir.
2-Konfederasyonlarımız sosyal hak ve ödeneklere ilişkin hiç bir konuyu gündeme getirememiştir.
3-Konfederasyonlarımız memurların 657 ile ilgili sorunlarını (sicil, disiplin, yıllık izin vb.) gündeme getirememiştir.
4-Bütçe Kanuna göre yıl sonunda tüm memurlara oluşan enflasyon farkı oranında zam verilmesi mecburi idi. Buna göre memurlara yıl sonunda 35 milyon ile 100 milyon arasında zaten bir zam yapılması Bütçe Kanunun amir hükmüdür. Bu nedenle aslında yapılan düzenleme büyük bir iyileştirme değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber